Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter RodeLudo

 

 

Villa Torre 14 juni: einde jaargang 3!

Juni 2013

Bericht van een correspondent van helemaal aan tafel van de heer voorzitter.

De Koperen jaarafsluiting die paste… tussen twee Italiaanse torens – noch Pisa, noch Bologna, maar zeker ‘di Redda’ en dan nog ‘Mimmo’ …een nuchter verhaal?

Vis en asperges, kalf en kabeljauw, ananas en ijs, anonieme wijn en Italiaanse koffie.

Wat hoorden en zagen we? Een kasverslag met pintjes, spaarrekeningen, slechts één “scurateur”, die dan nog vluchtte naar de Pyreneeën (naar Andorra met zo weinig centen?). ‘Maar’ – zei de noeste kassier- ’s avonds zou het nog in orde zijn… ‘ook met 40 € winst en dat recto verso geprint. Hij deed het niet volgens het boekske, zei hij ook nog… Julien betwistte? Of niet?

Wat nog? Het – voorlopige - jaarprogramma: een walking dinner in de Voerstreek, fietsen met hoorapparaten in de abdij van Orval, computerles voor onbekenden, Art Nouveau in de VRT, het huis schilderen van Felix De Boeck, de ijstijd met dia’s in het Franse grensgebied, de bloemekestuin van ons Paola bezoeken in het donker. Veel uitstappen met dames voor een mannenclub, vond ik toch. Waarom mogen wij nooit mee met de dames? Omgekeerde discriminatie?  Wat hebben zij wel te verbergen, behalve  hun eigen schatten? ‘Il mistero dei Torri?’… Wordt vervolgd. Dames als busvulling, fluisterde iemand… Busvulling? Met t en e? Tien kilometer wandelen was er ook nog met elektrische schoenen. Bij het begin van het jaar democratisch beslist. Ik geloof in de wintertuin van de nonnen van Kathelijne of zo… Veel groen in het programma dit jaar…

De quiz… prentjes kijken, kindjes kijken…Twintig en eenentwintig. De voorzitter die graag verwarring organiseert op een A4. En weer was Guy -of zijn echtgenote?- aan de beurt. Maar Yves heeft ook een klare kijk op antwoorden en dus werd gekozen met een rekensom. Hoeveel eeuwen telde het bestuur? En maanden en jaren? Op één hoop natuurlijk. Yves konden we feliciteren… wij waren velen in getal… de tel ben ik kwijt… Om vijf uur ging het licht uit … in de keuken.

Fijne zomer allemaal!

Ludo