Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter RodeLudo

 

 

Etruskische drankverhalen van Moeder de Gans

Verslag Pietershof, Voeren (sept. 2013)

De chauffeur rookte als een schoorsteen en de ‘Emotions' bus van Olympiacars bracht on op tijd naar Teuven waar ene ‘ollander’ ons in zijn Pietershof ontving.

Een leuk verteld verhaal over taalgevechten in de Voerstreek, Nederlandse triomfen, natte mislukkingen en mergelachtige successen brachten ons via miljoenen jaren vol pijlstaartinktvissen en de hulp van ene Sjaak en een kelderbezoek (“Kom es naar mijn kelder”) tot een degustatieronde van zijn witte wijnen. Oef… dat was een lange zin! Drie glaasjes gaande van een bekroond crèmant, een pinot gris en een exotisch ‘allegaartje’ lieten ons dieper ingaan in zijn alcoholische materie.

Niet alleen Etienne kocht wijn voor we in de bus stapten naar ‘Moeder de Gans’. Die vertelde ons een koud buffetverhaal dat zeer gesmaakt werd.

Ondanks twee gps-toestellen slaagde de chauffeur er in om ons met een tijdsverschil van twintig minuten 2 x een bordje met ‘Tongeren 30 km’ te laten zien. Tja, roken is niet gezond… Iets te laat begroetten twee verbaal zeer vaardige gidsen ons in het Gallo-Romeins museum voor een duistere tocht in de Etruskische geschiedenis tussen gouden sieraden, een boot, een grafkist met een koppel er boven op en zoals de voorzitter zei: "Veel pottekes en pannekes”. Het bleek weer een interessante en leerrijke namiddag. Deze educatieve zelfbevrediging werd onder impuls van Jacques Marijns bijna in de basiliek afgesloten met een rondje van het bestuur (eigenlijk van de sponsors, dus wij).

Zeven uur sloeg de Tiense klok aan de frituur die gesloten was, want in congé…
Vooruit… op naar Gent… de lamskoteletjes wachten ons op… via tram 1.

Ludo