Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter RodeLudo

 

 

Mijn Tiense Te Deum-triptiek

Een geïllustreerd binair verhaal plus 1 (november 2013)

0000 Pars Prima – Prima Pars

Die ochtend in Tienen bleken de ‘passers’ boven op een geredde bank klaar gestoomd te worden om mooie dames te helpen bij het perforeren op de maat van een dollarbiljet. De gids in deze binaire jungle bleek ons aller Alfred d’Or. Voormalig iebeejemmer en nu onder andere Linterse Yathze-apper. En dat gebeurde klaar en duidelijk met de hulp van familie Murphy en Johnson. De heren Pascal, Babbith en Hollerith bezaaiden de weg met oplossingen en wie anders dan IBM richtte een kartonfabriek op in Diegem om valse dollarbiljetten te drukken op dik papier. Omdat daar teveel gaatjes in 80 kolommen met 12 rijen inzaten werden die dan gerecupereerd door de facturatie-afdeling.

De weg naar het resultaat was rood geprogrammeerd en er bleken ook kleurige pastamachines mee gemoeid die veelkleurig hete strijkijzers aan elkaar koppelden. Die werden dan maar met water afgekoeld. Bovendien bleek D=B**2-4*A. Tapes en harde schijven van vier megabyte wisselden af met de schakelaar van de overheadprojector en de iPad van mevrouw d’Or. Fons keek andermaal goedkeurend toe. En kijk: “Om dunnere draadjes op de chips te krijgen is er een probleem omdat het witte licht te lang is. En zie, daarom worden de processoren vermenigvuldigd en is er telkens ééntje de baas voortaan. Het huiswerk volgde op het einde. Volkomen in de war keek de grijze massa toe. De bel redde hen. Maar…. Een luid “wordt vervolgd” werd hen beloftevol toegevoegd! Dit was geen vaarwel maar een tot weerziens. Letterlijk een vergulde belofte!

Wie dit verhaal niet helemaal begrijpt mag mij altijd om uitleg vragen. Ik MOVE het dan wel naar uw EOF en zorg er dan ook voor dat ook in uw DATAIN uw Abacus lineair in Fortran of COBOL geassembleerd wordt. Over uw SAVE-AREA wordt gewaakt. Kijk daar maar voor naar MVC 18(5,9), 0(8). Vraag me niet om pseudo-hexadecimale machinetaal want daar weet ik geen virus van af. Over de samenwerking tussen Karel en Alfred wordt dus ook nog een vervolg geponst. Tijdsgebrek, het Tiense parkeerbeleid en weerbarstige internetverbindingen hebben dit noodzakelijk gemaakt. Hier staan zeker quizvragen in voor het quizdiner van juni 2014. Dan zorgt het bestuur voor VARIABLE-FIELDS en ook een PERFORM 110-PREPARE-DETAIL-LINE. SEE ALSO PIXS in “bank” on website!! Denk niet dat dit een verhaal is vol nonsens. Wie er was snapt het perfect ;-)) EOF

0001 Interludium ook wel tussenspel genoemd

Eten in de Broekstraat. Even werd gevreesd door het koperen volkje dat de weg hen zou brengen naar de refter van het college! Zo Bondt maak het bestuur het niet en zo werd het Bart de... Het restaurant was er duidelijk één met schuimwijn, wildpaté’s, toiletten boven links en fazant of zeebaars met koffie en koekjes na.

0011 Pars Secunda - Secunda Pars

Klokslag drie gingen we naar het zuiden en het werd het koud, heel koud en heel donker. Er klonk gekrijs van boze pinguïns en het geile, bronstige geloei van baleinige bultruggen. Pinguïns bikkelden met steentjes voor ze door voorbijvarende Belgen werden opgevreten. Lichtbeelden flitsten over het scherm en ijsblokjes bakkeleiden knarsetandend tegen de houten kielen. Het Osterriethuis wordt een exclusieve supermarkt… dat hadden ze nog niet op de Meir. Immers wijlen mevrouw Osterrieth hielp de Poolbelgen een heel eind op weg naar het Zuiden.

Samen met een Noors cruiseschip – bekend bij vele senioren – keken oranje legopersoontjes in dito rubberen bootjes naar vreetzuchtige, vadsige zeeluipaarden.

En dit als wistjedatje: ‘Amundsen draaide Scott een loer’. De Noor won dank zij hondenbrokken. De Belgen wilden niet naar huis… ze bleken vastgevroren in de vitamine-onvriendelijke duisternis. IKEA bestond nog niet maar Zweedse balletjes al wel.
Volgende dia…

Alsof Antwerpen nog niet groot genoeg was bleek er nog aan de Straat van de Gerlache een naar de stad genoemd en door hen gesponsord eiland te liggen… Misschien ligt hier de oplossing voor Beerschot?

Een kop in ‘De Sportgazet van Argeninië’: ‘AntarticansUshuaia-KFC ‘VanTstadsPinguïns Beerschot: MOVE(7)-EOF(0).

Zeeziek met kleine pilletjes over vier kilometer ijs in het hemels mooie Lemairekanaal. 84 soorten walvissen in het plaatselijke ‘Masai Mara reservaat… en wij maar “breechen”…. De zee van Drake… Wist je dat Jan Lambrechts voor Nina werkt… wie was Nina HLN ook weer?

Het verhaal van de Belgen die na de Gerlache kwamen heb ik moeten missen… ik vond wel een krantenknipsel (zie de maandfoto’s) en hoop dat dat een correcte weergave is van het gemiste deel van het verhaal… Was er niet ook die anekdote van roze uitwerpselen en indringende geuren?

EOF – GOTO 20XII

Ludo