Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter RodeLudo

 

 

Ik zeg mor da…

Verslag Lapperre (feb.. 2014)

Ik zeg mor da… we hebben veel Laperregepiep gehoord en De Boeck niet gezien… die is wel dood maar zijn schilderijen waren verhuisd… alle duizend, en zijn tekeningen ook.

Maar de dag moest nog beginnen…

Na een half uur gewijde stilte ter nagedachtenis van de verdwenen frituur, zijn we met vier auto’s om ter snelst vertrokken en met variabele GPS-vertraging in één van de vele Stationsstraten van het grotere Groot-Bijgaarden aangekomen. Ene Punie van Lapperre ‘powerpointe’ ons door alle oren heen, van binnen en van buiten, via aambeelden, stijgbeugels en slakkenhuizen… enkel de hoefijzers ontbraken nog. Alle grappige opmerkingen die we maakten verdwenen in een ruis van ‘déjà-entendus’. Toch maakte hij ons wijzer op onze weg naar een stiller leven met auditieve hulpmiddelen, waar we omwille van statistische levensgegevens sowieso vroeg of laat procentueel aan toe zullen zijn. De keuze bestaat uit een brede waaier van om de vijf jaar door het RIZIV ondersteunde producten die we zelfs in een Tiens Laperrecentrum tot ons kunnen laten komen met behulp van audiciens of audiciennes. ‘Van den hond’… hoorde ik iemand zeggen… We zijn na koffie en cake ook getest en hebben nu een drieletterprofiel… zo zijn sommigen nog maar net aan het ABC toe, waar anderen het tot CCC'er brachten. Wij bespeurden ook enkele BAC’s, AAA-ers (!!!) en zelfs BBB-ers (en dat voor mannen!).

In Drogenbos wachtten ons drank en voedsel in een restaurant dat zijn frieten haalde bij het begin van dit verhaal. Voor de gelegenheid was de plaatselijke parochie- en toneelzaal verbouwd tot een druk ‘gekalandeerde’ HORECA-aangelegenheid met inktvisringen, lauwe soep, blanquette-de-veau, "saucisses à l’italienne" en visburgers. De rode wijn heette ‘Pinard’. En plus il y avait de la crème brulée sur les îles flottantes.

Wij stonden niet opgeschreven in het boek van het gelijknamige museum. Wat we verder nog merkten las u al bij het begin van dit verhaal. Orpheus had de tent overgenomen. Wij werden er ‘Seuphorig’ van…

Ook God mengde zich in het debat door een hagelbombardment op Drogenbos los te laten. Tussen vijf en zes stonden we allemaal terug in Tienen.

Ludo

 

 

Foto