Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode

Pierre

 

 

HET KOPEREN GAZETJE

September 2014

Voeren

NIEUWSFLASH

Gezien de weersvoorspellingen voor vrijdag te ongunstig zijn om ongeschonden door een natuurwandeling in de Voerstreek te geraken, heeft het bestuur, niet alleen bekommerd om het geestelijk welzijn maar ook om het lichamelijk behoud van zijn geliefde leden, in zijn oneindige wijsheid besloten het namiddaggedeelte, zijnde dus de wandeling, te vervangen door een bezoek aan de tentoonstelling over de Etrusken te Tongeren en aldus allerhande snotterijen, hoestpartijen, koude voeten en meer van dat onaangenaam gedoe te voorkomen. En meteen krijgen jullie voor hetzelfde geld ook een heel mooi extraatje! Wie zou daar nu om rouwen?!

"DE ETRUSKEN: UNA STORIA PARTICOLARE"

Bijzonder verhaal, bijzondere expositie

Het thuisland van de Etrusken ligt in het huidige Toscane, Umbrë en Lazio. In deze vruchtbare streek komt de eerste grote beschaving van Italië tot ontwikkeling. Tussen 750 en 500 v.Chr. bereikt ze haar hoogtepunt.

De Etruskische cultuur bloeit dankzij intense handel en uitwisseling. Niet voor niets is dat hét thema van de tentoonstelling. Vooral Grieken en Feniciërs zorgen voor een instroom van goederen, kennis, ideeën en mensen.

Etruskische meesters laten zich hierdoor graag inspireren. Het resultaat van hun vanmanschap ziet u op de tentoonstelling. De objecten staan opgesteld in een eigentijdse setting met heel wat multimedia.

N.B. Deze tentoonstelling was normaal al afgelopen eind augustus, maar wordt wegens succes verlengd tot en met 11 november.

JEFI

 

 

 

Alle gazetjes