Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode

 

De historiek van Club V9 Tienen

In den beginne was er niks…

Dan was er het jaarlijks feest van de gouden bruiloften in “Het Posthof” in Vissenaken, toen nog aangeboden door het stadsbestuur. We schrijven september 2010.

Daar treffen ook Jean Gilis, Etienne Dewolfs, Alfons Ponsaerts en Pierre Liesmons elkaar. Eerstgenoemde speelde al langer met de gedachte om, als tegenhanger van de Zilveren Passer, in Tienen ook een Koperen Passer op te richten, maar vond daarvoor geen “volgelingen”! Tot op het bewuste feest: daar kwam het idee weer ter sprake en nu was de trein wel vertrokken!

Al gauw volgden er in de weken daarna bij Jean thuis enkele contactvergaderingen tussen de vier “stichtende leden”, later, tijdens een van de uitstappen, omgedoopt tot de 4 musketiers! De hulp van afdeling Brabant in de persoon van de toenmalige voorzitter en zijn secretaris Mark Masschelin werd ingeroepen om een en ander nader toe te lichten.

Binnen het bestuur waren ondertussen de taken verdeeld...

Jean werd voorzitter en zou naast de algemene leiding, gezien zijn ervaring,  ook instaan voor de contacten met restaurants voor het regelen van de middagmalen.

Etienne had, als voorzitter van de stedelijke cultuurraad,  heel wat relaties en ervaring met musea, bedrijven e.d. en was dus de aangewezen man voor het maken van afspraken gelinkt aan het programma.

Fons had beroepsmatig en via andere verenigingen ervaring zat in het hanteren van cijfers, getallen en computers, dus werd hij penningmeester.

Pierre tenslotte kon vrij behoorlijk zonder fouten schrijven en nam dus de taak van secretaris op zich.

​Afgesproken werd alle activiteiten zoveel mogelijk op de derde vrijdag van de maand te laten doorgaan, dit om niet te dicht in het vaarwater van de Zilveren Passer te komen, die elke tweede donderdag zijn activiteiten organiseerde. Ook voor ledenwerving moest  gezorgd worden.

Dat gebeurde vooral via mond aan mond reclame en een paar artikeltjes in plaatselijke kranten. Dit laatste bleek evenwel geen succes. Uiteindelijk kon met 15 ‘pioniers’ gestart worden: naast de vier “stichters” waren ook nog Victor Boeckaerts, Ludo Camps, Rik Cipers, Jos Collin,  Alfred D’or, Jacques Marijns, Willy Moyaerts, Noël Onclinx, Roger Quintens, Romain Van Gucht en Karel Van Rompaey de mannen van het eerste uur!

Vervolgens moest er werk gemaakt worden van het programma voor de rest van het seizoen.

Maidentrip

Onze maidentrip op 11 februari 2011  bracht ons naar de pas gerestaureerde Sint-Niklaaskerk in Gent en de Ensortentoonstelling in het S.M.A.K. De rest van het seizoen werd volgemaakt met bezoeken aan het Plantin-Moretus Museum en het Rubenshuis in Antwerpen (11-03), de Turkse Moskee Sledderlo in Genk en de mijnsite in Waterschei (08-04), de Nationale Plantentuin in Meise en de Volkssterrenwacht in Grimbergen (13-05).

Afsluiten deden we in het gezelschap van onze partners in restaurant “La Pâte à Nous” in Jodoigne, waar ook nog een gerenommeerd gastspreker ons kwam onderhouden over "Wijn".

Met de jaren groeide het aantal leden aan tot 38 (2021). 

2021

Jubilerend