Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode

Pierre

 

 

HET KOPEREN GAZETJE

September 2015

Uitstap Diest-Kortenaken op 11-9

  • Vervoer:

Wij kunnen rekenen op een ruime belangstelling: niet minder dan 31 deelnemers voor de voormiddagactiviteit, terwijl er voor het concert bij Remi nog eens 5 bijkomen! Dat stemt ons uiteraard gelukkig. Voor de verplaatsing naar Diest en achteraf naar Kortenaken doen wij een beroep op chauffeurs-vrijwilligers, uiteraardtegen de gebruikelijke kilometervergoeding van 0,35 €/km. Karel is zoals altijd bereid zijn trouwe VW’tje van stal te halen, goed voor 8 personen (maar alleen serieuze mensen heeft hij gevraagd!). Etienne rijdt, ik ook: dat zijn er nog eens 8; totaal dus al 16. Fred vertrekt van uit Drieslinter, Jacques van uit Sint-Truiden samen met Laurent; blijven er dus nog 12 te transporteren, goed voor 3 auto’s. Wie zich geroepen voelt, meldt zich zo gauw mogelijk(wie eerst komt, eerst maalt!), zodat we bij het vertrek onmiddellijk kunnen instappen zonder eerst ambras te moeten maken om te mogen rijden!!!

  • Betalingen:

Er zijn nog een paar achterblijvers met betalen: dat zij in alle peis en vree hun geweten, en hun bankrekening, eens inspecteren!!! Wie teveel betaalde, wordt door Fons “geretourneerd”!

  • Vertrek:

Op de kazerneparking stipt te 8.15 uur. Best verzamelen dus om 8 uur om het instappen rustig te laten verlopen.

Wegwijzers: 

  • Naar Diest:

In Diest worden wij verwacht om 9 uur op de Citadel waar de wandeling vertrekt en 2 gidsen ons opwachten; er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Hoe de parking bereiken? Kom je uit richting Leuven, volg je niet de ring maar rij je aan het rond punt (met ijzeren paard) eventjes rechtdoor de Leuvensestraat in (= dubbele rijrichting) tot aan de oprit parking Citadel. Kom je van uit Hasselt, rij je aan het rond punt rechtdoor richting centrum door de Hasseltsestraat tot eind Botermarkt met rechts het geboortehuis van St.-Jan Berchmans; daar draai je linksaf de Leuvensestraat in tot aan de oprit naar parking Citadel.

  • Middageten doen we in Brasserie The Lodge, Michel Theysstraat 6 (013-327676)

 Naar Kortenaken:

Adres van Remi: Liefkensrode 9 3470 Kortenaken

Voor de GPS-lozen:volgens routeplanner Diest verlaten richting Tienen via de Leuvensesteenweg. In Bekkevoort  (± 4,5 km) linksaf richting Tienen tot aan de eerste richtingaanwijzer aan je linkerkant naar Kortenaken (± 4 km). Daar linksaf door de Nieuwstraat (500 m), dan linksaf Nieuwstraat wordt Dorpsstraat (200 m), danrechtsaf de Minnestraat (1,1 km)door de Struikstraat (1,4 km) en Rijnrode (900 m), linksaf deHagelandstraat (600 m), rechtsaf de Gebrandhofstraat (1,2 km) en tenslotte rechtsaf naarLiefkensrode nr. 9 (200 m), een grote witte vierkantshoeve.

Programma:

  1. Diest: zie nieuwsbrief
  2. Ten huize Remi en Evelyne:

15 uur-15.30 uur:
- receptie aangeboden door Remi en Evelyne
- tijdens de receptie geeft Rik ons wat deskundige uitleg over het Hof van Liefkensrode

15.30 uur-17.00 uur: optreden Hendrickje Van Kerckhove en Nicolas Callot metde try-out van hun aanstaande concert in de Antwerpse Singel

Tijdens het optreden is er een pauze voorzien van 15 minuten om aan beide artiesten de gelegenheid te geven even op adem te komen en aan ons om de eventuele emoties door te spoelen!

17.00 uur-… :eindigen doen we met taart en drank

 Voilà, dat was een heel gazet! Wie nog met vragen zit, weet de weg! In afwachting van onze nieuwe start, wees hartelijk gegroet van

 JEFI

 

 

 

Alle gazetjes