Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode

Pierre

 

 

HET KOPEREN GAZETJE

Juni 2024

Eindelijk nog eens een Koperen Gazetje: laatste editie dateert precies van een jaar geleden!
Wat hebben we te vertellen?

Ons eindeseizoensfeest

Vijfde keer te gast in het prachtige Kelsbekerhof met 55 enthousiaste deelnemers! Toen ik de zaal binnenkwam – en wij waren niet te laat! – wist ik niet wat ik zag: bijna iedereen had al een plaatsje gevonden in de ruime orangerie en de sfeer zat er duidelijk al goed in! Dat het buiten alweer regende, had binnen blijkbaar geen effect…
Tijdens de receptie vreesden we zelfs dat er een verstekeling opgedoken was om mee te komen feesten. Of was het misschien dat er iemand de hapjes zó lekker vond dat…Maar na wat tel- en hertelwerk bleek toch alles te kloppen!
In ieder geval mochten we, toen in de late namiddag de laatsten tegen de klok van zessen besloten om toch maar naar huis te gaan, tevreden terugblikken op een mooie afsluiter van ons 14de seizoen, te oordelen althans naar de vele positieve reacties.
Vergeet zeker niet eens te gaan kijken op onze website naar de prachtige fotoreeks die Karel maakte van ons feest. Er zitten een paar echte fotomodellen tussen! (zie https://kptienen.be )

Het voorbije seizoen: enkele weetjes

We organiseerden onze klassieke 10 activiteiten waaronder 2 keer naar Antwerpen (BASF en KMSK), Leuven (Museum M), Brussel (VRT en Vlaams Parlement), Heverlee (HAC), Nederland (Hoensbroek), Kleine Brogel (Luchtmachtbasis), Vroenhoven (Brug),Tienen (Heksen) en tenslotte ons eindeseizoensfeest.

Daarbij trokken 280 deelnemers er samen met ons op uit, waaronder 4 keer in het gezelschap van onze partners: KMSKA, Kasteel Hoensbroek, Kleine Brogel en eindeseizoensfeest.

13 gidsen zorgden voor de begeleiding waaronder 2 keer onze eigenste Jos Vandeven, 1 keer een heuse Luitenant-Kolonel en 1 keer liet Jean-Pierre de heksen op ons los.

De volgende restaurants/eetgelegenheden werden met ons al-of-niet tevreden bezoek vereerd: tweemaal Colmar in Antwerpen, Kronacker Tienen, China Happy Garden in Sint-Joris-Winge, “De Broodjesbar” in het Vlaams Parlement, Moemmedel in Bierbeek, Brasserie Aspermans Maasmechelen, MESS Officieren Kleine Brogel, Brasserie “Onder de Brug” Vroenhoven en Kelsbekerhof Melveren.

Rekening houdend met de tussenkomsten van de clubkas betaalden we daarvoor gemiddeld 75,9 € per activiteit.

Lidmaatschap

De lidgelden blijven voor het volgend seizoen ongewijzigd, d.w.z. 60 € voor een volledig seizoen en 30 € vanaf Nieuwjaar.
De hernieuwingen - van iedereen dus! - zouden wij graag afgerond zien tegen 15 juli zodat Jean-Pierre de nieuwe ledenlijsten kan binnensturen tegen 31 juli zoals door het hoofdbestuur gevraagd.
De dames van wie de partner jammer genoeg overleden is, kunnen lid blijven van de club. Voor het hele seizoen betalen zij geen lidgeld maar enkel 10 € voor de verzekering. Zo kunnen zij dan samen met de andere dames blijven deelnemen aan onze activiteiten.
Alle betalingen gebeuren zoals altijd op rekening BE63 0688 9151 5408 van Koperen Passer Tienen, Jodenstraat10, 3300 Tienen met vermelding “Lidgeld 2024-2025”.
En vergeet het niet: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” en hoe beter voor onze portemonnee!

Programma 2024 - 2025

(Let wel: dit is nog voor wijziging vatbaar afhankelijk van interessante opportuniteiten die zich kunnen aandienen in de loop van het seizoen.)

  20 september
(met partner)
Tongeren  VM: Teseum (schitterende schatkamer van de basiliek)
NM: De pastoor klapt uit de biecht (gegidste wandeling)
  18 oktober Dessel Bezoek aan “Tabloo” (de wereld van het radioactief afval)
  15 november Tienen Lezing door onze goede vriend Albert Ringelé, medeclublid en auteur van boeiende en succesvolle thrillers “Pyromaan”, in maart van verleden nog jaar “Eenoog” en… in verwachting van een derde!
  20 december
(met partner)
Antwerpen VM: KMSKA: “Ensors stoutste dromen”
NM: Idem: Justitiepaleis (nog in beraad)
  17 januari Meensel-Kiezegem Oorlogsverleden
  21 februari Mechelen VM: Uurwerkmuseum
NM: Nog in beraad 
  21 maart Louvain-La Neuve De wereld van Hergé
  18 april Battice VM: Militair kerkhof van Henri Chapelle
NM: Val Dieu
  16 mei Tienen Voordracht door onze goeie kameraad en medeclublid Etienne Joseph (met technische assistentie van Karel Van Rompaey) over: “De boeiende wereld van de postzegel”
   20 juni
(met partner)
??? Eindeseizoensfeest (locatie nog te bepalen)

Wensen

Aan iedereen een deugddoende vakantie! De regenhebbenwe gehad, laat de zon nu maar komen!
Hopelijk zien we elkaar gezond en wel weer in september en kunnen we met frisse moed aan ons 15de seizoen beginnen!

Tot dan!

Pierre
 

 

Alle gazetjes