Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode


Gerard 

Afscheid

Gerard Janssen

Maaseik 4 januari 1950
Tienen 20 juni 2022

12 juli 2017: Gerard sluit aan bij onze Koperen Passer.
Hij toont zich van bij het begin een enthousiast clublid, voelt zich onmiddellijk thuis, neemt aan zoveel mogelijk uitstappen deel, doet suggesties i.v.m. mogelijke activiteiten…

Dat viel hem ook niet moeilijk: Gerard was een echte “Glimburger”, want even positief als bij ons, stond hij ook in het dagelijkse leven waarvan hij intens en met volle teugen genoot en… anderen liet genieten. “Dankbaar voor de prachtige jaren die we samen mochten doorbrengen” lezen we op het overlijdensbericht. Kan je als afscheid een mooier getuigenis meenemen naar de overkant?

In alles was hij even gedreven. Daarvan mocht ik “genieten” toen ik hem, in onze jonge jaren, leerde kennen op het “tennisveld” in de toenmalige Sporthal aan het Houtemveld, waar de lijnen die de verschillende sportactiviteiten afbakenden elkaar in de weg schenen te lopen. Elke zondagmorgen, tussen negen en tien (geregeld moesten wij de conciërge nog uit zijn bed halen!), stonden wij elkaar daar af te peigeren tot ongeloof van zijn echtgenote die af en toe al eens kwam “supporteren”! En dat hij met de tijd ook nog uitgroeide tot één van de beteren op de “Racing”, kon mij niet eens verbazen! Gedrevenheid dus. Zo word je ook burgerlijk ingenieur.

15 okt 2021: uitstap naar “zijn” Limburg, naar Genk “La Biomista”. Gerard was erbij.
’s Middags aten we samen in “De Hoefstad”: Gerard won er met de tombola de laatste gratis uitstap.
Die plaats bleef echter onbezet. We zullen ze, als eerbetoon aan jou, cadeau doen aan je echtgenote en als de tijd er rijp voor is, kan zij in de toekomst jouw plaats innemen en ons altijd blijven vergezellen.

In ons mailverkeer van de laatste maanden, merkte ik al hoe er steeds donkerder wolken boven je samenpakten, hoe je telkens weer moest afhaken voor een of andere uitstap… Dinsdag 18 januari van dit jaar kreeg ik je laatste mail. Voor die uitstap naar Abdij Park Heverlee mailde je me: “Ik ga nog passen”. Profetische woorden? Op zondag 22 mei in een telefoongesprek met Magda: “Het gaat niet goed met Gerard”. Exact een maand later het fatale bericht…

En daar sta je dan, hulpeloos, machteloos, verslagen… We zouden je nog komen bezoeken, maar zouden is een slecht werkwoord! En nu, nu ben je te ver weg. Maar toch laten we je niet los, we nemen je mee op onze uitstappen en hopen dan, hulpeloos, stiekem, zo af en toe je “witte kop” nog eens te ontwaren! En, we zullen troost bieden waar het kan en nodig is, beloofd!

Onbereikbaar ben je nu “Boven de wolken”, maar we zijn blij dat we je hier bij ons hebben gekend.
Bedankt voor alles!

Dag Gerard.

***

Op het overlijdensbericht deze mooie tekst van Toon Hermans:

Omdat er liefde is
bestaat er geen voorbij
in alle eeuwigheid
ben jij.

Pierre