Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode


Herman Goossens 

Afscheid

Herman Goossens

Mechelen 24 april 1949
Tienen 22 november 2019

Verslagenheid bij het bericht van Hermans overlijden is wel het minst wat je kan zeggen. Soms wordt wat je niet voor mogelijk houdt, toch nog bittere werkelijkheid en dan wordt die werkelijkheid alleen maar pijnlijker. Bij Herman was dat zeker zo, voor ons, maar ook en meer nog voor hen die dicht bij hem leefden.

Herman maakte deel uit van onze club sinds juli 2012. Telkens zijn Tiens verblijf dat toeliet, nam hij geregeld deel aan onze uitstappen. Corsica was zijn grote droom: hij ontving er graag zijn vrienden, genoot van het goede leven en van de natuur, getuige daarvan zijn vele prachtige foto’s die hij deelde via Facebook. Eind vorig seizoen nam hij ontslag, want hij wilde langere tijd op zijn geliefde Corsica verblijven, zodat er minder tijd restte  om in Tienen te zijn. Toen hij me voor de aanvang van dit seizoen zijn besluit meedeelde, voegde hij er wel uitdrukkelijk bij dat hij graag, héél graag, wanneer hij in het najaar weer eens in Tienen zou zijn, aan onze activiteiten wilde deelnemen. Als niet-actief lid kan dat, en daar was hij erg blij mee. Het was hem echter niet meer gegund.

Herman, je bent nu aan je laatste reis begonnen, alleen. We zullen je rustige, maar altijd geïnteresseerde aanwezigheid missen, maar we zullen je niet vergeten. Af en toe  zullen we je naam nog noemen, zodat je toch nog een stukje Koperen Passer blijft. En we willen vooral hopen dat je vele vrienden steun en sterkte zullen bieden aan hen die je het meest nabij waren en nu verweesd achterblijven: je echtgenote, kinderen en kleinkinderen. Aan hen bieden wij ook onze oprechte deelneming aan. Ook de tijd heeft tijd nodig om tot verwerken en aanvaarden te komen: mogen zij die vinden in elkaars nabijheid.

“Weggaan,” schrijft Rutger Kopland, “kan je beschrijven als een soort van blijven. Niemand wacht want je bent er nog. Niemand neemt afscheid want  je gaat niet weg.”

Dag, Herman. Het ga je goed daar aan de overkant.
In naam van je vrienden van de Koperen Passer.

Van het gedachtenisprentje:

Drijf met de wolken
dans op de zee
vlieg met de vogels
een leven lang mee.
Heb oog voor een ander
kijk steeds om je heen,
wie houdt van de mensen
is nooit meer alleen

Pierre