Koperen Passer Tienen

Club V-9

Groep Hof ter Rode


Jean Gilis



 

Afscheid

Jean Gilis

Hoegaarden 3 augustus 1932
Leuven 6 juli 2020

10 jaar Voorzitter Koperen Passer Tienen

Je houdt het toch niet voor mogelijk: is dit nu onwaarschijnlijke fictie of brutale werkelijkheid? Helaas…
Alweer slaat het noodlot een leemte in onze groep. Amper vier maand na Fons staan wij opnieuw voor een afscheid: onze voorzitter heeft het onvermijdelijke  niet kunnen vermijden. En niet alleen wij voelen ons nu verloren…

88 jaar zou jij weldra worden: een mooie leeftijd zegt men. Niet dus, zeker niet voor wie verweesd achterblijven.
60 jaar getrouwd met jouw “Jib”: een unicum in deze tijden dat we samen nog wilden vieren. Elk afscheid komt altijd te vroeg.

10 jaar onze voorzitter. Je wilde weldra afscheid nemen, het was goed geweest. Op ons jubileumdiner "10 jaar Koperen Passer" hadden wij je graag tot erevoorzitter gepromoveerd, de eerste in onze clubgeschiedenis. Het zal een titel postuum worden.

Moedig, berustend, heb je jarenlang je frêle gezondheid gedragen, maar corona was ook voor jou ongenadig.

Jij stond aan de wieg van onze club en een beetje plagend noemde ik je wel eens onze “Founding Father”, maar dat had je niet zo graag, want je stond liever niet in de schijnwerpers. Je was een man van weinig woorden, voornaam in al je eenvoud, die liever de coulissen van het leven verkoos. Nochtans verdiende je vaak genoeg het applaus van de waardering.

Met je rustige persoonlijkheid wist je iedereen voor je te winnen, maar altijd begripvol en met de juiste intenties.Wijs en vastberaden leidde je de vergaderingen op de gepaste momenten; je koos de beste restaurants voor onze uitstappen, want, hoewel zelf slechts een sober genieter: goede restaurants waren je grote dada. Dankzij jou kreeg ook ons komend jubileumdiner weer een prachtige locatie en een veelbelovend menu. En als quizmaster gaf je het beste van jezelf. Wie had durven denken dat het je laatste zou worden!

Jean, we zijn je enorm dankbaar voor alles wat je voor onze club hebt gedaan maar  vooral voor wie je was als mens. We zullen je missen nu we het zonder jou moeten doen, maar telkens als we je naam noemen, zal je er tóch altijd een beetje bij zijn en zal corona je voortaan niet kunnen beletten om, samen met Fons en Herman, met ons nog eens op stap te gaan.

Aan je dierbaren, die je nog het meest van al moeten missen, bieden wij in naam van alle leden onze oprechte deelneming aan. Wij hopen dat zij sterkte vinden in de wetenschap dat je een goed mens was.

Voor altijd in ons hart!

Uit het overlijdensbericht:

In je hart wonen mensen
die daar helemaal thuis zijn
en die daar blijven wonen
zelfs als ze dood zijn.

Pierre